Reisvoorwaarden en privacy verklaring

Reisvoorwaarden

Boekingsprocedure en bevestiging.

Via het contactformulier op de website meld je je vrijblijvend aan voor een wandeltrektocht naar keuze. Vervolgens neemt de organisatie telefonisch contact op voor een korte kennismaking. Als je hierna besluit tot deelname meld je je aan via het contact formulier en ontvangt je een gespecificeerde factuur tevens bevestiging.
Je betaalt €100,00 aanmeldingskosten die later verrekend worden met de totale reissom. De reisovereenkomst is hiermee definitief.
Als de minimale groepsgrootte van 4 personen bereikt is krijgt de reis de status van gegarandeerd vertrek. Je wordt hierover per mail geïnformeerd en je ontvangt informatie over het reserveren van vliegtickets.
Vliegtickets dien je zelf te reserveren. Ongeveer drie weken voor aanvang van de reis ontvang je nog een email met tips, actuele reisinformatie en ontmoetingsplaats op de luchthaven. Ontspannen Wandelreizen is altijd bereikbaar voor vragen tussendoor.

Als het minimale deelnemers aantal niet gehaald is op de uiterste reserveringsdatum ontvang je de €100,00 terug.

N.B. Ontspannen Wandelreizen kan besluiten om met 3 deelnemers de reis de status van gegarandeerd vertrek te geven. Dan is er sprake van een meerprijs. Dit gebeurt altijd in overleg met de aangemelde reizigers.

Betaling

Nadat je van Ontspannen Wandelreizen een factuur/ bevestigingsdocument hebt ontvangen ontvangt je een e-mail van STO Garant (info@sto-garant.nl) met informatie over het voldoen van de betaling voor uw boeking. Voor alle boekingen geldt dat het volledige boekingsbedrag voor aanvang van de boeking betaald dient te zijn aan de derdengeldenrekening.
Je hebt de keuze om in 3 termijnen te betalen. Je kunt dit aangeven bij de reisorganisatie. Op de factuur/bevestiging van Ontspannen Wandelreizen staat de uiterste betalingstermijn. Blijft de betaling uit dan ontvang je een betalingsherinnering van Certo Escrow.
Bij wanbetaling volgt uitsluiting van deelname.

STO Garantie regeling

Om te voldoen aan de wettelijk verplichte garantiestelling maakt Ontspannen Wandelreizen gebruik van STO Garant. U kunt dit controleren via de STO Garant deelnemerspagina (www.sto[1]garant.nl/deelnemers). Alle informatie over STO Garant vindt u op www.sto-garant.nl. Bij elk (reis)aanbod van Ontspannen Wandelreizen wordt duidelijk vermeld of de garantie van STO Garant van toepassing is. In de garantieregeling lees je wat de garantie inhoudt en welke voorwaarden van toepassing zijn. Je vindt deze garantieregeling op de website van STO Garant (www.sto-garant.nl/downloads). Indien de garantie van STO Garant van toepassing is op uw boeking, dan betaalt u de reissom niet aan Ontspannen Wandelreizen, maar aan de derdengeldenrekening van Stichting Derdengelden Certo Escrow, een bij De Nederlandsche Bank (DNB) en de Autoriteit Financiële Markten (AFM) geregistreerde betaaldienstverlener. Deze stichting derdengelden waarborgt uw reissom tot na afloop van uw boeking. Wanneer diensten door financieel onvermogen van Ontspannen Wandelreizen niet (volledig en/of tijdig) worden verleend, dan voert STO Garant de garantie uit. In de garantieregeling leest u hoe u daar in dat geval aanspraak op maakt

Annulering

Ben je genoodzaakt de reis te annuleren, dan gelden de volgende regels:

Bij annulering vanaf de datum van de reisovereenkomst tot 60 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum betaal je de €100,00 aanmeldingskosten.

Bij annulering van 60 dagen tot 32 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum wordt 20% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Bij annulering van 32 dagen tot 15 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum wordt 35% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Bij annulering van 15 dagen vooraf gaande aan de vertrekdatum wordt 50% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Bij annulering minder dan 15 dagen wordt 75% van de reissom in rekening gebracht plus de aanmeldingskosten.

Een uitzondering hierop is als je onverhoopt vlak voor de reis een positieve pcr test hebt. (indien de test nog van toepassing is)) In dat geval wordt de totale reissom terug betaald.

Covid-19

Deelnemers zijn ten alle tijde verantwoordelijk voor het in acht nemen van de inreis- en uitreis maatregelen en het aanschaffen van de benodigde documenten. Ontspannen Wandelreizen informeert je daarover.
Actuele informatie lees je op https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/marokko/reizen/reisadvies.
Indien van toepassing houdt Ontspannen Wandelreizen je nauwgezet op de hoogte van de actuele ontwikkelingen op het gebied van Covid-19.

Verzekering

Je wordt geacht zelf in te kunnen inschatten of de gekozen wandelreis bij je past, zowel fysiek als mentaal. Je bent te allen tijde aansprakelijk voor je mentale- en fysieke gezondheid. Dit wordt in het kennismakingsgesprek besproken.

Het afsluiten van een reisverzekering inclusief dekking voor medische kosten is verplicht. Let op dat je een verzekering hebt met wereld dekking.
Een annuleringsverzekering is aan te raden.

Aansprakelijkheid

Op reis gaan betekent plezier hebben, genieten en ontspannen maar het betekent óók het incalculeren van onvoorziene omstandigheden. De begeleiders van Ontspannen Wandelreizen stellen alles in het werk om iedere reis zorgvuldig, prettig en conform de reisinfo te laten verlopen.

Er zijn echter enkele omstandigheden en zaken die schade tot gevolg kunnen hebben waar Ontspannen Wandelreizen geen invloed op heeft.
Dat betekent dat Ontspannen Wandelreizen niet aansprakelijk is voor schade ten gevolge van extreme weersomstandigheden, vluchtvertragingen en vluchtwijzigingen, vluchtannuleringen, verlies van bagage en reisdocumenten, bagage schade, de confrontatie met (wilde) dieren.

Daarnaast kan Ontspannen Wandelreizen ook niet aansprakelijk gesteld worden voor situaties van overmacht. Hieronder vallen oorlog, natuurrampen, stakingen, politieke onrust.
Is er sprake van overmacht in de periode vooraf gaande aan de reis heeft Ontspannen Wandelreizen heeft het recht om de reis te annuleren. In dat geval wordt de totale reissom gerestitueerd.

Voor ongemelde gezondsheids issues die mogelijk kunnen leiden tot problemen in de uitvoering van de reis kan Ontspannen Wandelreizen geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden.

Privacy verklaring

Ontspannen Wandelreizen, gevestigd aan van der Meydestraat 39A, 3039 TG Rotterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Website: https://www.ontspannenwandelreizen.com
Telefoon0031(0)628148194
Lia Smits is de functionaris Gegevensbescherming van Ontspannen Wandelreizen.
Email: info@ontspannenwandelreizen.com

Persoonsgegevens die wij verwerken.
Ontspannen Wandelreizen verwerkt je persoonsgegevens doordat je gebruik maakt van onze diensten en/of omdat je deze gegevens zelf aan ons verstrekt. Hieronder vind je een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken: - Voor- en achternaam - Adresgegevens - Telefoonnummer - E-mailadres - IP-adres .
Het contactformulier en de nieuwsbrief hebben een beveiligde internetverbinding. Dit betekent dat jouw gegevens beschermd zijn.

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken.
Jouw persoonsgegevens worden gebruikt voor de volgende doelen: - Het afhandelen van jouw betaling - Verzenden van de nieuwsbrief - Je te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren - Je te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren.
Je persoonsgegevens worden niet langer bewaard dan strikt nodig is om de doelen te realiseren waarvoor je gegevens worden verzameld.
Delen van persoonsgegevens met derden.
Persoonsgegevens worden niet verstrekt aan derden. Uitgezonderd je naam en emailadres inzake een eventuele boeking bij een accommodatie.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken.
De website van Ontspannen Wandelreizen maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone. Deze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en dat bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden worden. Deze cookies worden ook gebruikt om de website goed te laten werken en deze te kunnen optimaliseren. Je kunt je afmelden voor cookies door je internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kun je ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van je browser verwijderen. Zie voor een toelichting: https://veiliginternetten.nl/themes/situatie/cookies-wat-zijn-het-en-wat-doe-ik-ermee/

Beeldmateriaal en reviews.
Voor het plaatsen van foto’s met duidelijke persoons- en/of gezichtsherkenning en voor het plaatsen van ervaringen op de website zal Ontspannen Wandelreizen altijd toestemming vragen. Je hebt het recht om op ieder moment een verzoek in te dienen om foto’s en/of teksten te laten verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen.

Je hebt het recht om je persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Je kunt  daartoe een bericht sturen naar info@ontspannenwandelreizen.com. Uitschrijven voor de nieuwsbrief doe je via de mailing van de nieuwsbrief. Tevens heb je het recht om een klacht in te dienen bij de nationale toezichthouder, de Autoriteit Persoonsgegevens. Dat kan via de volgende link: https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/nl/contact-met-de-autoriteit-persoonsgegevens/tip-ons.