Wie is Lia

Met wie ga je de wandelreis in Marokko maken?

Bewustwording

De rode draad in mijn leven heeft alles te maken met "bewustwording".
Lange tijd ben ik onwetend geweest over het vage gevoel dat er iets niet klopte in mijn leven. Dat heeft geleid tot een lange zoektocht naar antwoorden.
Ik merkte dat wandelen in de natuur me goed deed en dan vooral wandelingen in m'n eentje of met een hond.

Een aantal jaren geleden viel het kwartje tijdens een gedwongen stilte in mijn leven. De reden waarom ik worstelde met mezelf had alles te maken met mijn levensgeschiedenis en de gevolgen daarvan. Sinds die tijd ben ik een intensief onderzoek begonnen naar wat mij is overkomen en hoe dit mijn leven heeft beïnvloed. Die nieuwsgierigheid levert mij een enorme dosis levenskwaliteit op.
In het blog https://www.ontspannenwandelreizen.com/blog/waarom-stilte vertel ik wat meer over de heilzame werking van stilte.

Verder kijk ik terug op een kleurrijk arbeidzaam leven. Ik heb gewerkt als verpleegkundige, als danspedagoge na een studie aan de toenmalige Rotterdamse Dansacademie en later als dans/bewegingstherapeut in de GGZ. Nadat deze vaktherapie werd weg bezuinigd heb ik mij omgeschoold tot agoog in de GGZ.
Mijn laatste baan als psychiatrisch verpleegkundige op een spoedeisende hulp van een psychiatrisch ziekenhuis was een passend sluitstuk van mijn carrière in de zorg.

Start Ontspannen Wandelreizen

In 2008 ben ik op een organische manier met Ontspannen Wandelreizen gestart. Aanleiding om naar Marokko te gaan was het lezen van een boek van wereldfietser Frank van Rijn: "Door Sahara en Sahel". De beschrijving van het oversteken van de Hoge Atlas in Marokko boeide me mateloos.
Tijdens mijn eerste wandeltrektocht leerde ik de Berber begeleider Hossaine kennen. De vrijheid, het imposante landschap, de tijdloosheid en de werkelijke stilte...... ik voelde me zo op mijn gemak in die ongerepte- en imposante natuur. Het weg zijn van de drukte, mijn agenda, de klok en altijd maar keuzes maken.
Toen we voor de vierde keer samen op pad waren kwamen we gezeten op een rots op het idee om meer mensen kennis te laten nemen van deze unieke beleving.
Wandelen in verstilling is het allesomvattende thema in iedere reis. Het verwijst naar de stilte in het landschap gecombineerd met onze unieke aanpak die uitnodigen om aandacht, tijd en ruimte voor jezelf te creeeren.

En dan nu eens kennismaken? Ga hiervoor naar de contactpagina.